Iz medija...

Seoski turizam Rakic dobitnik Zlatne povelje Suncokreta ruralnog turizama Hrvatske

Goran Bregović glazbenik iz Bosne i Hercegovine, autor filmske glazbe i jedan je od najpoznatijih skladatelja na Balkanu,  zajedno sa članovima Bijelog Dugmeta, Alenom Islamovićem i Mladenom Vojićićem Tifom, snimio je nekoliko pjesama za promotivni album povodom 40. obljetnice Bijelog Dugmeta, na Seoskom turizmu Rakić.

Bregović je postao poznat u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća kao vođa i gitarist skupine Bijelo dugme.
Goran Bregović vuče obiteljske korijene iz Svetog Petra Čvrsteca pa je to bio jedan od razloga zašto su spotovi snimljeni u križevačkom kraju.


Katica i Boško Rakić iz Čabraja primili su zlatnu povelju u kategoriji turistička seljačka obiteljska gospodarstva za Seoski turizam Rakić.

Dodjela priznanja i nagrada najboljim kandidatima u projektu „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ održana je u utorak, 15. prosinca u Kući arhitekture Oris u Zagrebu. Projekt su organizirali Klub članova „Selo“ i Hrvatski farmer eko etno grupa d.o.o., a sve županije su  financijski podržali projekt, uključujući i Koprivničko-križevačku županiju. Ove godine, Koprivničko – križevačka županija nominirala je pet kandidata, a troje kandidata prema ocjenama stručnog žirija primilo je dvije zlatne povelje i jedno posebno priznanje.

Katica i Boško Rakić iz Čabraja primili su zlatnu povelju u kategoriji turistička seljačka obiteljska gospodarstva za Seoski turizam Rakić, a Mario Fuček iz Turističke zajednice Đurđevac u kategoriji ruralno-turističke manifestacije primio je zlatnu povelju za manifestaciju Picokijada. Posebno priznanje za turističku interpretaciju tradicijskog načina života na obali velike rijeke dodijeljeno je etno kući obitelji Karlovčan iz mjesta Brodić, Ferdinandovac. Projekt „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ zamišljen je u cilju očuvanja i promocije hrvatske izvornosti, poticanja razvoja turizma na ruralnim područjima i prezentiranja primjera dobre prakse. U okviru projekta svaka županija nominirala je svoje kandidate nakon čega je ocjenjivačka komisija organizirala obilazak prijavljenih i provela izbor. Ocjenjivanje je provedeno 7. studenog u Zagrebu


Clanovi Bijelog Dugmeta na Seoskom turizmu Rakic